torsdag 16 mars 2017

Crispkakor

Ååååhhhh, säger jag bara.
Den här kakan tar sig lätt in på min topp 10- kaklista.
Den här måste ni bara testa!!!


Crispkakor


15 st 

Smet:

200 g smält smör
2 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O´boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kaffe
1 msk grädde

Att doppa i:

200 g  Marabou mjölkchoklad

Crisp:

100 g Marabou mjölkchoklad
3 dl Rice Krispies

Mixa havregrynen fint i t ex en matberedare.
Häll i resten av ingredienserna i matberedaren och blanda ihop allt till en lös smet.
Går även att blanda i en vanlig skål, men jag tyckte att det var smidigt med matberedaren.
Låt stå i kylskåp ca 2 timmar så att smeten stelnar.
Rulla till bollar som du plattar till som biffar.
Lägg i frysen en stund.
Smält 200 g choklad.
Doppa botten och kanterna på "biffarna".
Smält 100 g choklad och blanda i Rice Kripies, lite i taget, så att allt blandas.
Klicka ut detta på kakorna och låt stelna.

Mixade havregryn.
Färdig smet som ska in i kylen för att stelna.

"Biffarna"

Doppa botten och kanterna i smält choklad.





Helklara crispkakor. Bara att hugga in :)













Var ju tvungen att provsmaka :)
Himmelskt goda.


3 kommentarer:

  1. Hej! Dessa verkar supermumsiga, och jag har tänkt baka såna till nästa helgs 2-årskalas. Jag undrar om du vet hur länge dessa håller sig? Är de fortfarande goda om en vecka, om jag bakar dem nu? /Emma

    SvaraRadera
  2. Hej Emma!
    De här kakorna är verkligen supergoda! De håller sig 1 vecka i kylskåp. Det går även bra att frysa dem. Lycka till med bakningen och trevlig helg!
    / Maria

    SvaraRadera
  3. Tips! Om du fryser dem så tänk på att tina dem långsamt i rumstemperatur.

    SvaraRadera